Zolderisolatie

Terug naar overzicht van alle diensten.

Zolderisolatie plaatsen: methode, materialen en prijs

Zolderisolatie plaatsen is ongetwijfeld een van de beste isolatiemaatregelen die je kan nemen. Door het isoleren van een dak of zoldervloer kan je 25 tot 30% energie besparen en dat betekent op jaarbasis al gauw een besparing van honderden euro’s. In dit artikel vind je meer informatie over de verschillende manieren waarop zolderisolatie geplaatst kan worden en welke isolatiematerialen er beschikbaar zijn.

Een dak zonder isolatie is één van de grootste energieverspillers in huis. Met goede dakisolatie kunt u vele euro’s aan stookkosten besparen en woont u bovendien comfortabeler.

Voordelen dakisolatie

  • Meer wooncomfort. Er zullen minder temperatuurschommelingen in huis zijn, waardoor de temperatuur in huis aangenamer én regelmatiger is. Dat betekent dat het in de winter warm blijft maar in de zomer juist koel.
  • Lagere energierekening. Dankzij een goede dakisolatie bespaart u flink op de energiefactuur. Er lekt namelijk minder warmte weg, waardoor u minder hard hoeft te stoken om een aangename temperatuur in huis te realiseren.
  • Minder geluidsoverlast. Dakisolatie draagt sterk bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buiten, bijvoorbeeld van vliegtuigen, lawaaiige buren of verkeer op straat.
  • Waardestijging van uw woning. Goede dakisolatie zorgt ervoor dat uw huis meer waard wordt. Eventuele kopers zullen het waarderen dat de energierekening lager is en daardoor meer willen investeren in de koop. Ook draagt dakisolatie bij aan een aanzienlijk beter energielabel voor uw woning, waardoor de woningwaarde stijgt.
  • Geen schimmels en ongedierte meer. Het verbeterde leefklimaat zorgt ervoor dat schimmels en ander ongedierte haast geen kans meer krijgt.